Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 1000 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës
Filter

Njoftime për punësim në UPT - 4 vende të lira pune - AFATI 30.01.2015

Universiteti Politeknik i Tiranës (UPT), shpall 4 vende të lira pune.
Të gjithë kandidatët, duhet të paraqesin dokumentat brenda datës 30.01.2015 pranë

...

Kandidatët fitues për personel akademik në Fakultetin e Gjeologjisë dhe të Minierave

Lista e kandidatëve fitues për personel akademik në  konkursin e zhvilluar në Fakultetin e Gjeologjisë dhe të Minierave sipas Departamenteve përkatëse:

Departamenti i Inxhinierisë së

...

Njoftime për punësim në UPT - Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike shpall 3 vende të lira pune - AFATI 05.12.2014

Universiteti Politeknik i Tiranës (UPT), Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit, shpall 3 vende të lira pune për personel akademik.

Të gjithë kandidatët, duhet të paraqesin dokumentat

...

Kandidtja fituese në në Fakultetin e Teknologjisë së Informacionit

Rezultati për konkursin "Specialiste personeli dhe sekretare arkivi" në Fakultetin e Teknologjisë së Informacionit (FTI):

Kandidatja e shpallur fituese është Suada BYLYKU

Kandidatët fitues në Fakultetin e Inxhinierisë Matematike dhe të Inxhinierisë Fizike

Lista e kandidatëve fitues për konkursin e zhvilluar në Fakultetin e Inxhinierisë Matematike dhe të Inxhinierisë Fizike sipas Departamenteve përkatëse:

Departamenti i Inxhinierisë

...