Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 82 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Bashkepunime

Titulli Data e krijimit Vizita
NJOFTIM – Një Rrjet H2020 për doktoraturë të përbashkët Europiane, Aplikoni tani të bëheni pjesë e tij. 13 Mars 2019 298
FTESË – Pjesëmarrje në aktivitetin Albanian ICT Awards, 20 Mars 2019 ora 12:00 tek salla “Silvano Pedrollo” në UPT 12 Mars 2019 256
NJOFTIM MBI MUNDËSINË E APLIKIMIT PËR 3 GRANTE SHKËMBIM STAFI NË KUADËR TË PROJEKTIT ERASMUS+ 12 Mars 2019 280
NJOFTIM - Thirrje për të aplikuar në pozicionin “Project Researcher” në Abo Akademi University 11 Mars 2019 262
NJOFTIM - Thirrje për kandidatura për bursa të qeverisë franceze për Master dhe Doktoraturë 06 Mars 2019 370
NJOFTIM - UPT hap thirrjen për aplikim për trainim stafi në kuadër të programit ERASMUS+ me Riga Technical University 06 Mars 2019 363
NJOFTIM – HAPEN THIRRJET PËR APLIKIM NË INSTITUTIN E SHKENCAVE TË INTEGRUARA DHE TEKNOLGJISË (ISST) NË UNIVERSITETIN HOSEI JAPONI 01 Mars 2019 373
Bashkëpunim midis Universitetit Politeknik të Tiranës dhe Shoqërisë FORSCHNER Albania sh.p.k. 20 Qershor 2017 4331
Panairi i Arsimit të Lartë në Shqipëri, 26 -28 Maj 2016. 02 Qershor 2016 5206
Takim informues mbi aplikimin e Projektit të Përmirësimit/Përditësimit të të dhënave të Regjistrit të Pasurive të Paluajtshme 01 Qershor 2016 5528
Ceremonia e akordimit të çmimit nga BSUN, Rektorit të Universitetit Politeknik të Tiranës, Akad.Jorgaq KAÇANI, në 13 maj 2016 në Tbilis, Gjeorgji 29 Maj 2016 4609
Ceremonia e dorëzimit të titullit “Doctor Honoris Causa” Akademikut Kosovar Fejzullah Ibrahim Krasniqi 22 Tetor 2015 4867
Marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Fakulteteve të Arkitekturës në Universitetin Politeknik Tiranë (UPT) dhe Ondokuz Mayis University në Samsun Turqi 17 Shtator 2015 4203
Konferenca ndërkombëtare për paqen në Tiranë 16 Shtator 2015 4225
Kongresi i 8-të i Shoqërisë Gjeofizike të Ballkanit 30 Prill 2015 5137
Takim me Ambasadorin e Italisë në Republikën e Shqipërisë 30 Mars 2015 5468
Referime Shkencore 30 Mars 2015 5802
Takim me Drejtorin e Qendrës Kulturore Turke Yunus Emre 06 Mars 2015 5163
Marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike dhe Universitetit Politeknik të Tiranës 23 Shkurt 2015 6949
Marrëveshje bashkëpunimi mes Universitetit Politeknik të Tiranës (UPT) dhe Eastern Mediterranean University (EMU) - Qipro e Veriut 20 Nentor 2014 6287
Shfaq n.