Projekte

1st International Conference: “Engineering and Entrepreneurship”, Tirana, Albania, 17-18 November 2017.
Dear Colleagues and Partners,
We are pleased to invite you to the 1st International Conference “Engineering and Entrepreneurship” 2017, organized by Mechanical Engineering Faculty, Polytechnic University of Tirana (PUT), which will be held in Albania, on 17-18 November, 2017.

For more information: 1st International Conference PUT, ICEE 2017

ICEE Paper Template

 

Në Linjë

Kemi 164 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Kongresi BSUN - Rrjeti i Universiteteve të Detit të Zi

Krijuar: 04 Qershor 2012 Data pubblicazione Vizita: 2073

BSUN - Forumi i Rrjetit të Universiteteve të Detit të Zi

Në datën 17 Maj 2012, në sallën “Silvano Pedrollo” të UPT-së u zhvillua Forumi “Academic Cooperation for Peace & Welfare in the Mediterranean & Black Sea Region”.
Forumi u organizua nga Rrjeti i Universiteteve të Detit të Zi (Black Sea University Network – BSUN), Rrjeti Mesdhetar i Shkollave Inxhinierike (Réseau Méditerraneen des Ecoles d’Ingénieurs – RMEI), Impakti Akademik i Kombeve të Bashkuara (United Nations Academic Impact – UNAI), Komuniteti i Universiteteve të Mesdheut (Community of Mediterranean Universities – CMU) dhe Universiteti Politeknik i Tiranës (UPT).
Në Forum morën pjesë Prof. Eden Mamut, Sekretar i përgjithshëm i BSUN, Prof. Dr. Leo Vincent, President i RMEI, Prof. Carlo Di Benedetta, Zv. President i CMU si dhe pjesëmarrës nga shumë vende si: Franca, Italia, Ukraina, Rumania, Maroku, Palestina, Serbia, Turqia, etj.

Fjalën përshëndetëse nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës e mbajti zv.Ministrja, Znj. Nora Malaj.
Në forum u trajtuan çështje të rëndësishme që ngrihen në kooperimin ndërmjet universiteteve të këtyre dy rajoneve të rëndesishme si dhe për rolin e studentëve në këtë bashkëpunim dhe në krijimin e ndërmarrjeve të të rinjve.
Ndër temat që u paraqitën në këtë forum, përmendim:

• Prof. Dr. Leo Vincent, RMEI President, “RMEI: networking for dialog and peace”
• Dr. Mohammed Tawfik Hussein, Vice Dean of Engineering, Islamic University of Gaza, “Role of Centre for Architectural Heritage (IWAN) in preserving the Local Heritage in Gaza Strip”
• Ulvi Altan, “Bridging”
• Maurice Le Van Suu, “Med-Tracking: a system to promote transport”
• Hervé Jacquemin, Chargé de font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 10pxmissions Culture scientifique, technique et industrielle, Ecole nationale supérieure des mines de Saint-Etienne “Science culture in engineering schools: an openness to the world”
• Prof. Dr. Branko Kovacevic, Rector, University of Belgrade
• Prof. Dr. Sergiy Byelikov, Rector, Zaporizhzhya National Technical University
• Prof. Fevzi Unal, Vice-Rector, Istanbul Technical University
• Mrs. Kovalova Kateryna, Director of the Centre of International Relations and Activities, Vinnytsia National Agrarian University, “The role of Vinnytsia National Agrarian University in the current regional and global context”
• Prof. Tairi De Martino, GAMe President, “GAMe or the involvement of students in networking for the Mediterranean”
• Pauline Saussol, “The project "50JE", Junior enterprises”;
Forumi u ndoq me interes nga të gjithë të pranishmit si dhe nga një numër i madh pedagogësh dhe studentësh të UPT.
Më datën 18 Maj 2012 po në këtë sallë, zhvilloi punimet Kongresi i BSUN. Në këtë Kongres mori pjesë edhe Z. Maher Nasser, Drejtor i Departamentit të Informacionit Publik në Kombet e Bashkuara (Director, Outreach Division, United Nations Department of Public Information), i cili kishte ardhur posacërisht nga New York për të marrë pjesë në këtë Kongres.
Në Kongres u paraqit raporti i punës së BSUN për periudhën e kaluar 2 vjecare, për periudhën nga Kongresi i mëparshëm në Prill 2010 në Moskë deri në Kongresin e Tiranës. Raporti paraqiti të gjitha aktivitetet e zhvilluara gjatë kësaj periudhe, nxori në pah sukseset e arritura në bashkëpunimin ndëruniversitar të universiteteve të këtij rrjeti si dhe ravijëzoi drejtimet e punës në të ardhmen. Raporti u aprovua nga të gjithë delegatët.
Pastaj u kalua në procedurë e inaugurimit të presidentit të ri të BSUN. Sic dihet, BSUN drejtohet nga një treshe (trojka) presidentësh të BSUN: presidenti i kaluar, presidenti në detyrë dhe presidenti i ardhshëm. Në kongresin e kaluar në Moskë, president i ardhshëm i BSUN u zgjodh Rektori i UPT, Akademik Jorgaq Kaçani. Fillimi i mandatit të Presidentit Kaçani u zyrtarizua në Kongresin e Tiranës. Në këtë Kongres u aprovua edhe deklarata e Tiranës një dokument i rëndësishëm. Një kopje e kësaj deklarate e firmosur nga të gjithë presidentët, iu dorëzua edhe Z. Nasser.
Me aprovimin e deklaratës së Tiranës, Kongresi i mbylli me sukses punimet. Pasdite, për delegatët e huaj u organizua një vizitë në qytetin muze të Krujës dhe në muzeumin “Gjergj Kastrioti – Skendërbeu” dhe Muzeu etnografik i rrethit të Krujës. Në mbrëmje, për të gjithë pjesëmarrësit e Kongresit u organizua një darkë ceremoniale.

 

 

Kampusi Digital Frankofon

Kampusi Dixhital Frankofon i Tiranes ofron:
* Hapesire per te punuar (mund te konsultoni librat e botuar)
* Te abonoheni ne disa baza te dhenash lidhur me informacionin teknik dhe shkencor
* Te asistoni ne konferenca shkencore lokale ose nderkombetare me ane te sistemit te viziokonferences

* Te porosisni artikuj ose teza nepermjet faqes se INIST-it
* Te ndiqni nje master ne distance si dhe mund te merrni pjese ne trajnimet qe organizohen nga kjo qender.

Informacion