Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 238 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Konferenca NBiS - 2011

Krijuar: 07 Mars 2011 Data pubblicazione Vizita: 3838

Konferenca 14 –të Ndërkombëtare e Sistemeve të Informacionit Bazuar në Rrjet - (NBiS - 2011) http://www.takilab.org/conf/nbis/2011/

Universiteti Politeknik i Tiranës (http://www.upt.al)

Tiranë – Shqipëri, 7 – 9 Shtator 2011

Në bashkëpunim me Konferencën 2-të Ndërkombëtare EIDWT http://voyager.ce.fit.ac.jp/~eidwt2011/

 

Konferenca Ndërkombëtare Network-Based Information Systems - Konferenca 14 –të Ndërkombëtare e Sistemeve të Informacionit Bazuar në Rrjet - (NBiS) filloi si një seminar ndërkombëtar në vitin 1998, i cili u mbajt në Vjenë (Austri) në bashkëpunim me Konferencën Ndërkombëtare DEXA.

 

Nga viti 1998, NBiS organizohet çdo vit me sukses dhe paraqiten artikuj shkencorë të një cilësie të lartë. Pas NBiS të 9-të, i cili u mbajt në Krakov, Poloni, në vitin 2006, NBiS u shndërrua në një konferencë ndërkombëtare dhe NBiS i 10-të u mbajt në Regensburg, Gjermani, në vitin 2007, nën emrin e një Konference Ndërkombëtare. NBiS është bërë një ngjarje shumë e rëndësishme për komunitetin e kërkimit në rrjet dhe është përmirësuar çdo vit në cilësi dhe sasi. Ajo është bërë tashmë një ngjarje shumë e rëndësishme në të gjithë botën. NBIS-2009 u mbajt në Indianapolis (SHBA) dhe NBiS -2010 u mbajt në Takayama (Japoni). NBiS i 14-të do të mbahet në Universitetin Politeknik të Tiranës (Shqipëri), nga 7-9 Shtator, 2011. Tirana është kryeqyteti i Shqipërisë.

 

Për më shumë informacion ju lutemi vizitoni linkun e mëposhtëm.

http://www.albanian.com/main/countries/albania/tirana/index.html