Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 180 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Konferenca Kombetare - 60 vjetori i UPT

Krijuar: 26 Maj 2011 Data pubblicazione Vizita: 2708

Thirrje per pjesemarrje ne Konferencen Kombetare ne kuader te 60 vjetorit te UPT

Konferenca Kombetare "Transferimi i Teknologjise se Avancuar, Ura e Rruges sone te Perbashket"
organizohet ne kuader te 60-vjetorit te Institutit Politeknik, sot Universiteti Politeknik Tirane.

Ne kete 60 vjetor te Universitetit tone, ne deshirojme te bejme nje bilanc te punes kerkimore-shkencore, te objektivave, arritjeve dhe
sfidave per te ardhmen. Konferenca do tu siguroje pjesemarresve mundesi qe te shkembejne mendime nepermjet prezantimeve dhe diskutimeve te hapura.
Konferenca eshte e hapur perparaqitjen e punimeve te perfaqesuesve
te shkences, te organizmave qeveritaredhe jo qeveritare, si dhe personave qe deshirojne te paraqesin rezultatet kerkimore te tyre ne fushat kerkimore si Energjia dhe mjedisi, Sistemet Elektroenergjetike, Automatizimi dhe proceset industriale, Transporti, materialet, etj.

 Ftese per referim