Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 315 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Njoftim - Seminar:Forumi për forcimin e aftësive të profesionistëve shqiptarë - 12.05.2016 - Ora: 12:30-13:30

Krijuar: 09 Maj 2016 Data pubblicazione Vizita: 4825

UNIVERSITETI POLITEKNIK i TIRANËS  dhe ZYRA  ERASMUS PLUS + ORGANIZOJNË  SEMINARIN:

“Forumi për forcimin e aftësive të profesionistëve shqiptarë”

Të nderuar pjesmarrës,

 "Në kuadër të “Javës së Evropës”, që do të mbahet në datat 9-13 Maj 2016, Rrjeti i informimit të Bashkimit Evropian dhe Delegacioni i BE-së në Tiranë do të zhvillojnë një sërë aktivitetesh në qytete të ndryshme të Shqipërisë.

 Pjesë e këtyre aktiviteteve është dhe mbajtja e “Forumit për forcimin e aftësive të profesionistëve shqiptarë” falë mbështetjes së programit Erasmus+ me pjesëmarrjen e Znj. Lindita Nikolla, Ministre e Arsimit dhe Sportit dhe Znj. Romana Vlahutin, Ambasadore e Delegacionit të BE-së në Tiranë.  

 Me anë të kësaj ftese, kemi kënaqësinë t’Ju ftojmë të merrni pjesë në këtë Forum, i cili zhvillohet në sallën “Silvano Pedrollo” të Universitetit Politeknik të Tiranës, në datë 12 Maj 2016, në orën 12.30 sipas programit këtu bashkëlidhur.

Seminari UPT- Erasmus - Forumi për forcimin e aftësive të profesionistëve shqiptarë 12.05.2016