Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 383 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Konferenca e 7të Ndërkombëtare e Textilit 10 – 11 Nëntor 2016, Tirana

Krijuar: 01 Nentor 2016 Data pubblicazione Vizita: 3553

 Konferenca e 7të Ndërkombëtare e Textilit  10 – 11 Nëntor 2016,  Tirana   

Organizatorët e Konferencës së 7 të Ndërkombëtare tëTekstilit kanë nderin dhe kënaqësinë t’ju ftojnë të merrni pjesë në këtë Konferencë, e cila do të mbahet në datën 10të-11të Nëntor 2016, në Tiranë.

 Konferenca do të fokusohet në çështjet të rëndësishme të shkencës Evropiane dhe Botërore në fushën e materialeve tekstile, teknologjisë, dizajnit dhe marketingut. 

ı Prodhim veshjesh 

ı Prodhim tekstili 

ı Biopolimerë dhe bioteknologji 

ı Rehati dhe mirëqenie 

ı Zhvillime në makineri tekstili 

ı E-aktivitete dhe E-tregti 

ı Ekologji dhe mjedisi në prodhimin e tekstileve 

ı Fizika e fibrave dhe Mekanika e tekstileve 

ı Përmbarim dhe ngjyrim 

ı Tekstilet me përdorim në mjekësi 

ı Modelim, stimulim 

ı Nanotekstilet 

ı Tekstilet inteligjente 

ı Logjistikë dhe Menaxhim 

ı Tekstilet teknike dhe mbrojtëse 

ı Dizenjim dhe Modë 

ı Arsimimi në tekstil dhe modë 

ı Provat e tekstileve 

 

Për më shumë informacion lexo: http://www.upt-tekstilmoda.org/wp/sq/kerkimi-shkencor/konferenca/konferenca-e-vii-te-nderkombetare/