Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 235 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

"Japanese Mini-Lesson" - UPT 16, 17 dhe 18 Qershor 2017. Gjuha Japoneze - gjuhë e huaj me përzgjedhje për vitet e para

Krijuar: 20 Qershor 2017 Data pubblicazione Vizita: 2883

"Japanese Mini-Lesson"
Universiteti Politeknik i Tiranës, Qendra e Gjuhëve të Huaja të UPT, në bashkëpunim me Fondacionin Kulturor Japonez (Japan Foundation) në Romë, mbështetur nga Ambasada Japoneze në Shqipëri, organizuan në datat 16, 17 dhe 18 Qershor 2017, në Bibliotekën e Fakultetit të Inxhinierisë Matematike dhe Inxhinierisë Fizike mësimin e dytë të hapur të gjuhës Japoneze “Japanese Mini-Lesson”, për nivelet A1 dhe A2.

Që nga viti akademik 2016 – 2017, në të gjitha fakultetet e UPT, gjuha Japoneze është futur si gjuhë e huaj me përzgjedhje për vitet e para. Ndaj pjesëmarrësit ishin kryesisht studentë të UPT që e kanë zgjedhur japonishten si gjuhë të huaj, stafi akademik i UPT që kanë treguar interes të hershëm për këtë gjuhë si dhe të interesuar të fushave dhe moshave të ndryshme të ftuar në këtë aktivitet. Lektor ishte specialisti i gjuhës japoneze, z. Hideki Otani, i cili vjen nga Instituti i Kulturës Japoneze në Romë. Në ceremoninë e shpërndarjes së çertifikatave morën pjesë Ambasadori i parë i Japonisë në Shqipëri, Sh.T. z. Makoto Ito, i cili përshëndeti dhe inkurajoi pjesëmarrësit për zgjedhjen e gjuhës japoneze, Drejtori për marrëdhëniet dypalëshe në Ministrinë e Jashtme z. Kujtim Xhani, Zv/Rektorja e UPT, Prof. Elfrida Shehu dhe Dekani i FIMIF Prof. Ligor Nikolla.