Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 163 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Njoftim- TAP(TRANS ADRIATIC PIPELINE) fton studentet te aplikojne per raundin e trete te intershipeve ne Shqiperi

Krijuar: 21 Shkurt 2018 Data pubblicazione Vizita: 1557

Njoftim- TAP(TRANS ADRIATIC PIPELINE) fton studentet te aplikojne per raundin e trete te intershipeve ne Shqiperi

Në muajin Shkurt 2018 TAP lançon roundin e tretë të intershipeve për të gjithë studentët e interesuar për të fituar një eksperiencë pune në një nga projektet me të rendësishme dhe dinamike të energjisë në Europë. Programi i intershipit synon të mbështesë karrierën e studentëve dhe ti ndihmojë ato të arrijnë sukses të metejshëm. Raundi i parë dhe i dytë tregoi se ky program është një ndihmë e vlefshme për punësimin e pjesëmarrësve. Më shumë se 70% e studentëve që ishin pjesë e programeve të intershipeve janë punësuar.

Për raundin e tretë, TAP Albania kërkon praktikantë për 7 pozicione: Investim Mjedisor dhe Social (CSR), Prokurim, Menaxhimi i Tokës, Siguria dhe Shendeti, Komunikimi (Marketing dhe PR) Ekspert Social. Programi i intershipit është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar eksperiencë pune në departamente të ndryshme të organizatës. Praktikantët që do të përzgjidhen do të përfshihen në projekte aktuale dhe do të përshtaten në pozicione sipas aftësive përkatëse. Gjatë praktikës pranë TAP praktikantët do të udhëzohen nga supervizorë të përkushtuar dhe me eksperiencë.

 Studentët e interesuar mund të dorëzojnë aplikimet e tyre për praktikë 6 mujore pranë TAP deri në datë 25 Shkurt 2018.