Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 80 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Ftesë për aplikim për studime pranë Institutit Shtetëror për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Moskë

Krijuar: 24 Maj 2019 Data pubblicazione Vizita: 445
Informohen të gjithë studentët e interesuar se Instituti Shtetëror i Moskës për Marrëdhëniet Ndërkombëtare (MGIMO) ofron një të drejtë studimi për studentët shqiptarë për vitin akademik 2019-2020.
Në informacionin përkatës duhet të përfshihet fakulteti i përzgjedhur nga kandidati për studime. Preferohet që kandidati të zotërojë gjuhën ruse në nivelin mjaftueshëm, si dhe të zotërojë një gjuhë tjetër të huaj në nivelin e programit shkollor të vendit dërgues. Testimi i gjuhës ruse do të zhvillohet në datë 05 Korrik 2019, kurse ai i gjuhës së huaj në datën 09 Korrik 2019.
Kandidati që rekomandohet për të studiuar në Fakultetin e Marrëdhënieve Ekonomike Ndërkombëtare duhet të zotërojë mirë lëndët e ciklit të matematikës.
Kandidatët e rekomanduar për studimet e magjistraturës dorëzojnë dokumentet në komisionin e pranimeve të magjistraturës dhe japin provimet e hyrjes, në përputhje me rregullat e pranimit të vitit 2019.
Të interesuarit të dergojnë email pranë zyrës së karrierës: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
 
Afati i fundit: 31 Maj 2019