Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 115 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

NJOFTIM - Hapet thirrja për Universitetet Shqiptare për të aplikuar për programin English Language Fellow

Krijuar: 26 Korrik 2019 Data pubblicazione Vizita: 393

Seksioni i Diplomacisë Publike në Ambasadën e SHBA-së ka kënaqësinë të informojë Universitetet Shqiptare për thirrjen e hapur për propozime për të pritur një anëtar të gjuhës angleze (EL Fellow). Një anëtar EL është një edukator amerikan me ekspertizë në mësimin e gjuhës angleze si gjuhë e dytë ose mësimdhënie në gjuhën angleze.
Universitetet shqiptare dhe institucionet e tjera pritëse kanë pasur përvoja të mëdha me EL Fellows gjatë viteve. EL Fellows ndihmon studentët dhe fakultetet të përmirësojnë gjuhën angleze, të mësojnë rreth kulturës amerikane dhe të zhvillohen profesionalisht. Nëse po kërkoni ekspertizë amerikane në mësimdhënien e gjuhës angleze, trajnimin e mësuesve, zhvillimin e materialeve dhe / ose programimin në terren, ju mund të konsideroni të kërkoni një anëtar të Gjuhës Angleze.
Është një proces shumë konkurues aplikimi që kalon nëpër faza të ndryshme të miratimit nga zyra të ndryshme të Departamentit të Shtetit. Aplikacionet e strukturuara mirë me objektiva të qarta programore dhe ndarjen e kostos (financiarisht dhe / ose tjera) kanë më shumë gjasa të miratohen, në varësi të disponueshmërisë së fondeve.
Formularët e aplikimit duhet të dorëzohen në Seksionin e Diplomacisë Publike jo më vonë se data 8 Shtator 2019 për një datë fillimi të programit në Shtator 2020.