Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 164 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Veprimtari

Titulli Data e krijimit Vizita
Thirrje për mobilitet stazhi profesional - 2017 29 Dhjetor 2016 4549
“Prezantim i Universitetit Iuav të Venecias” - 13 Dhjetor 2016 15 Dhjetor 2016 2959
Njoftim - Universiteti i Rigës hap thirrjen për aplikime në kuadër të programit Erasmus+ 15 Nentor 2016 3678
Njoftim - Hapet thirrja për mobilitete (Bursa) studentësh dhe stafi të UPT-së në kuadër të marrëveshjes KA1 të programit Erasmus + për vitin 2017 në Universitetin Politeknik të Katalunjes në Spanjë 15 Nentor 2016 4267
“Të studiosh në Çeki” - Takim informues mbi sistemin arsimor në Çeki 14 Nentor 2016 13462
“Si të bëhesh sipërmarrës” - Aktivitet në kuadër të javës globale të sipërmarrjes, 16 nëntor 2016 14 Nentor 2016 2678
Konferenca e 7të Ndërkombëtare e Textilit 10 – 11 Nëntor 2016, Tirana 01 Nentor 2016 3043
Njoftim - Seminar:Forumi për forcimin e aftësive të profesionistëve shqiptarë - 12.05.2016 - Ora: 12:30-13:30 09 Maj 2016 4394
Njoftim - Seminar: Inovacioni i mësimdhënies - 26.01.2016 - Ora: 11:30-13:30 25 Janar 2016 5301
Përmirësimi i transportit publik me ndihmën e instrumentave të teknologjisë së informacionit - implementimi i projektit pilot 30 Dhjetor 2015 2656
Projekti KHE STO - Seminar tekniko shkencor - 18-11-2014 18 Nentor 2014 4329
Konferenca - Zhvillimi i Qëndrueshëm i korridoreve detare dhe ujërave bregdetare 28 Mars 2014 6789
Konferenca e 6të Ndërkombëtare e Tekstilit, Tiranë - 20 Nëntor 2014 11 Mars 2014 7578
Dekorimi i Universitetit Politeknik të Tiranës 03 Dhjetor 2012 5014
Konferenca “Universiteti Politeknik i Tiranës në 100 vjetorin e Pavarësisë” 03 Dhjetor 2012 5581
Konferencën e I Ndërkombëtare - 09.11.2012 17 Shtator 2012 5618
UPT - 16-19 Maj 2012 - Forumi i Rrjetit të Universiteteve të Detit të Zi 10 Maj 2012 2670
Ceremonia - 60 vjetori i UPT 10 Nentor 2011 5347
60 vjetori UPT- Konferenca FGJM 17 Tetor 2011 2836
Konference Nderkombetare 14 Qershor 2011 2708
Shfaq n.