Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit

Krijuar: 23 Tetor 2009 Ndryshimi i fundit: 16 Nentor 2016 Vizita: 33235

 
FAKULTETI I TEKNOLOGJISË SË INFORMACIONIT (FTI)

http://www.fti.edu.al

Dekani: Prof.Asc. Vladi  Koliçi

Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

 


Historik i shkurtër i FTI

Historia e degës së Inxhinierise Elektronike fillon qysh prej viteve ´60, me formimin e Katedrës së Elektronikës, si pjesë e Fakultetit të Inxhinierisë.
Në vitin 1994 u krijua Departamenti i Elektronikës, dhe dega e Elektronikës u organizua në tre drejtime: Automatikë, Kompjutera dhe Telekomunikacion.
Në vitin 2007 u krijua Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit (nga bashkimi i strukturave ekzistuese: Departamenti i Elektronikës, Instituti i Informatikës dhe Matematikës së Aplikuar dhe Seksioni i Informatikës).
Programet e studimit të FTI-së ofrojnë njohuri në fushat e arkitekturën e sistemeve të telekomunikacioneve, teknikave numerike dhe analoge të përpunimit dhe transmetimit të sinjaleve multimediale, sistemet satelitore, sistemet me fibra optike, protokollet e transmetimit të të dhënave, rrjetat e kompjuterave, rrjetat me sensorë, rrjetat ad-hoc, arkitekturën e sistemeve të përpunimit, strukturën e bazave të të dhënave, sistemet e shperndarë, inxhinieria e softuerit, teknologjitë Web, elementët bazë të sistemeve elektronike, projektimin e elementëve përbërës të sistemeve elektronike, aplikimet e sistemeve elektronike në industri, etj

Struktura e FTI

Departamente:

 1. Departamenti i Elektronikës dhe Telekomunikacionit
 2. Departamenti i Inxhinierisë Informatike
 3. Departamenti i Bazave të Informatikës

Diploma dhe grada

Diploma Bachelor:

 • Inxhinieri Elektronike
 • Inxhinieri Informatike
 • Inxhinieri Telekomunikacioni

Diploma Master Profesional:

 • Inxhinieri Informatike
 • Teknologji Informacioni

Diploma Master Shkencor:

 • Inxhinieri Elektronike
 • Inxhinieri Informatike
 • Inxhinieri Telekomunikacioni

Grada Doktor:

 • Grada Doktor i shkencave në Inxhinieri Informatike
 • Grada Doktor i shkencave në Telekomunikacion dhe Inxhinieri Informacioni
Kampusi Digital Frankofon

Kampusi Dixhital Frankofon i Tiranes ofron:
* Hapesire per te punuar (mund te konsultoni librat e botuar)
* Te abonoheni ne disa baza te dhenash lidhur me informacionin teknik dhe shkencor
* Te asistoni ne konferenca shkencore lokale ose nderkombetare me ane te sistemit te viziokonferences

* Te porosisni artikuj ose teza nepermjet faqes se INIST-it
* Te ndiqni nje master ne distance si dhe mund te merrni pjese ne trajnimet qe organizohen nga kjo qender.

Informacion