Projekte
Avancimi i të Diplomuarve dhe zhvillimi i kapaciteteve universitare në Shqipëri/ GRADUA
                                                                    
 Projekti do të mbështesë universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës me ofertën, bazuar në databazën e të diplomuarve nëpërmjet: mbledhjes së të dhënave për performancën e diplomuar; lehtësimin e bashkëpunimit midis IAL-ve dhe biznesit; lehtësimi i vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës. Informacioni aktual në Shqipëri në fakt është mjaft i shpërndarë për një monitorim të vazhdueshëm dhe efektiv mbi sistemin e trajnimit, tregun e punës dhe lidhjen midis tyre, dhe për të parashikuar kërkesat e aftësive të nevojave të tregut të punës. Projekti do të mbështesë kështu universitetet shqiptare duke krijuar një model të përputhjes së kërkesës së integruar të kërkesës bazuar në bazën e të dhënave të të diplomuarve (në modelin e zhvilluar në Itali) përmes:
i) grumbullimin dhe analizimin e të dhënave për performancën e diplomuar dhe universitetet, lëshimin e dokumentacionit të besueshëm, të vazhdueshëm dhe të azhurnuar për vlerësimin e sistemit të arsimit të lartë në mbështetje të procesit të reformës në vazhdim;
ii) lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të arsimit të lartë dhe botës së biznesit (shërbimet online të bazuara në TI janë zhvilluar dhe vënë në dispozicion të të diplomuarve, stafit dhe firmave universitare);
iii) lehtësimin e vendosjes së të diplomuarve në tregun e punës
Partneri kryesor: Universiteti Bujqësor i Tiranës (AUT-UBT)
Partnerët:
Universiteti i Tiranës (UT)
Universiteti i Arteve Tiranë (UART)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)
Universiteti Europian i Tiranës (UET)
Universiteti Polis (U_POLIS)
Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” (UniKZKM)
Albanian University (AU)
Alma Mater Studiorum Università di Bologna (UNIBO)
Università degli Studi di Siena (UNISI)
University of Barcelona (UB)
University Institute of Lisbon (ISCTE-IUL)
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë (CCIT)
Consorzio Interuniversitario AlmaLaurea (AL)
Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve (MARS)
Associated partners: United Nations Development Programme (UNDP
Person kontakti:
Dr. Alma Afezolli
 
       
 
 
 
Në Linjë

Kemi 159 vizitorë e asnjë përdorues në linjë

Mirësevini në faqen e Universitetit Politeknik të Tiranës

Vendndodhja

Krijuar: 05 Janar 2011 Ndryshimi i fundit: 04 Maj 2017 Vizita: 33701


FAKULTETE DHE INSTITUTE:

I. Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit (FTI)

http://www.fti.edu.al
Adresa: Bul. “Dëshmorët e Kombit”
Sheshi “Nënë Tereza”, Nr. 4, Tiranë.
Tel: +355 4 227 81 59


V. Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU)

http://www.fin.edu.al/
Adresa: Rr."
Muhamet Gjollesha", 54, Tirane.

Tel: +355 4 277 14 17
Tel/Fax:
+355 222 90 45

II. Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike (FIM)

http://www.fim.edu.al/
Adresa
: Bul. “Dëshmorët e Kombit”

Sheshi “Nënë Tereza”, Nr. 4, Tiranë.
Tel: +355 4 222 37 07


VI. Fakulteti i Inxhinierise Matematike & Inxhinierise Fizike (FIMIF)

http://www.fimif.edu.al
Adresa
:
Rr. "Muhamet Gjollesha", mbrapa shkollës Vasil Shanto, Tiranë

Tel: +355 4 225 72 94


III. Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike
(FIE)

http://www.fie.upt.al/
Adresa
: Bul. “Dëshmorët e Kombit”

Sheshi “Nënë Tereza”, Nr. 4, Tiranë.
Tel: +355 4 222 37 26

VII. Fakulteti i Gjeologjisë dhe i Minierave (FGJM)

http://dibmin-fgjm.org/
Adresa
: Rruga e Elbasanit, Tiranë.

Tel: +355 4 237 52 46 (15)


IV. Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit (FIN)

http://www.fin.edu.al/
Adresa: Rr."
Muhamet Gjollesha", 54, Tirane.

Tel: +355 4 277 14 17
Tel/Fax:
+355 222 90 45


I. Instituti i Gjeoshkencave dhe Energjisë, Ujit dhe Mjedisit. (IGJEUM)

http://www.geo.edu.al
Adresa: Rr.
"Don Bosko", Nr.60, Tiranë.

Tel: +355 4 225 95 40
Fax: 04 225 95 40