Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit

Shtyp
Krijuar: 23 Tetor 2009 Ndryshimi i fundit: 10 Nentor 2020 Vizita: 123138

 

FAKULTETI I INXHINIERISË SË NDËRTIMIT (FIN)

http://www.fin.edu.al

Dekan: Prof.Asc.Neritan Shkodrani             Email:Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Zv/Dekan:Dr.Markel Baballeku                    Email:Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.     

Zv/Dekan:Dr.Konalsi Gjoka                          Email:Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

 

 Historik i shkurtër i FIN

FIN është një nga fakultetet më të vjetra dhe më me eksperience në arsimin e lartë shqiptar. Ai është themeluar më 1951 si Degë Ndertim në kuadër të Institutit te Lartë Politeknik të Tiranës dhe më vonë pjesë e Universitetit të Tiranës. Në vitin 1983 Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit u krijua si njësi më vete në përbërje te UT. Që prej krijimit të Institutit Politeknik e deri më sot, FIN si njësi kryesore e UPT-së, i ka dhënë vendit një histori suksesi. Veprat më të mëdha dhe të rëndësishme në fushën e ndërtimit dhe arkitekturës mbajnë vulën e mendimit të përparuar dhe shkencor te inxhinierëve dhe arkitektëve të formuar në auditorët e FIN. Aktualisht janë diplomuar mbi 6200 studentë të profileve të ndryshme, midis të cilëve mbi 3500 inxhinierë ndërtimi, mbi 1000 inxhinierë hidroteknikë, mbi 900 arkitektë dhe urbanistë, mbi 300 inxhinierë mjedisi, mbi 500 inxhinierë gjeodetë. Aktualisht në FIN studiojnë rreth 4123 studentë të të gjitha profileve.

Departamentet

  1. Departamenti i Konstruksioneve të Ndërtimit dhe Infrastrukturës së Transportit
  2. Departamenti i Mekanikës së Strukturave
  3. Departamenti i Inxhinierisë së Mjedisit
  4. Departamenti i Hidroteknikës dhe Hidraulikës
  5. Departamenti i Gjeodezisë

Diplomat:

 

“Bachelor”

“Master i Shkencave”

“Master Profesional”

PhD në: